Början på huslivet

Nu har vi snart bott i vårt hus i nästan två veckor!! tiden går så fort. Vi trivs så himla bra och vi älskar huslivet, dock är ju detta den bästa tiden på året för husborna så det är ju tur vi gillar det haha. Det känns verkligen som rätt sommar vi flyttar till hus med pool så mycket som vi redan badat.

Många flyttkartonger är nu uppackade och vi diskuterar kommande renoveringar i huset, vad ska vi prioritera, sovrummet? liten läcka på tacket? måla köket? golven? toan? det är mycket man vill sätta sin egen prägel på och vi är nog ganska överens nu om att sovrummet och läckan på tacket ligger etta på listan.
Den första tiden i huset har vi fixat lite ute och i uterummet eftersom det varit fint väder. Odlingslådor är på plats och mina växter som har bott i mina föräldrars växthus har fått flytta hem. Fikonträd och  äppleträd är planterat och även ett päronträd som vi fick av våra vänner. En del av växterna är planterat i uterummet eftersom det är så stort får de även agera växthus. Det har redan blivit små skördar i trädgården, känns så härligt att kunna gå ut och plocka egenodlat. Och att få flytta in i en trädgård med stora vinbärsbuskar, björnbärsbuske, blåbär, rabarber med mera känns extra härligt och tala inte om den mysiga pergolan. Pergolan  är nästan helt uppvuxen och täckt av grönska och den är perfekt placerad i trädgården med skugga mitt på dagen och kvällssol på kvällen, där har vi tillbringat de flesta måltiderna än så länge.

Rabarber och nästan 5 liter röda vinbär plockade jag häromdagen. Har ätit massa röda vinbär och gjorde även marmelad och saft av det. 
Dagens skörd till salladen, physalis, röda vinbär och vår första tomat var mogen! 

Kommentarer

Populära inlägg