Rabarber
Vad kan man göra med rabarber?
Rabarber lemonad
Gör en härlig hemmagjord rabarber lemonad som passar perfekt till sommaren.
Ingredienser:
500g rabarber, välj gärna en röd rabarbersort för färgens skull.
1 1/2 dl vatten
2 dl rörsocker
2 dl färskpressad citronjuice
is till servering
Gör såhär:
Ansa och skär rabarberna i mindre bitar.
Lägg rabarberbitarna i en kastrull och fyll på med 1 liter vatten och rörsockret. Koka upp och låt sjuda i ca 10 minuter.
Sila genom en finmaskig sil och låt svalna.
Blanda med 5 dl kallt vatten och citronjuicen.
Häll upp i glas med is.
Recept från ICA. |
Rabarberkyckling
Många gånger används rabarber i efterrätter men varför inte ha det i huvudrätter? Rabarberna ger fin färg och god syrlighet, ni måste prova!
Ingredienser:
500 g kycklingfilé
Recept från Arla. |
1 msk steksmör
200g rabarber (röd sort ger finare färg)
2 msk kycklingfond
1/2 tsk sambal oelek (efter tycke och smak)
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 dl hackad färsk gräslök
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader.
Koka riset efter anvisningen.
Salta kycklingen och bryn den i smöret. Skär rabarberna i bitar och lägg dem och kycklingen i en ugnssäker form. vispa ihop de övriga ingredienserna och häll det i formen. Tillaga i mitten av ugnen i ca 15 min. Garnera med gräslök och servera till riset.
Kommentarer
Skicka en kommentar