Midsommarfirande


Årets midsommar firades i min sambos släktstuga i Hovalida torsdagkväll till söndagkväll. De har stället som en stuga men det är i själva verket en hel gård, vilket var roligt att vi kunde vara så många. Alla tjugo hade sovplats och stor plats ute att leka på.
Vi hade knyte på all mat och alla hade med minst en lek. Det blev en mycket lyckad långhelg med god mat och roliga lekar, vi är ett stort gäng som älskar lekar.
Vi började midsommarafton med att plocka blommor på ängarna och gjorde kransar och en midsommarstång som vi sedan dansa runt. Vi hade även födelsedagsfrukost för en i gänget som fyllde år! Dagen fylldes med massa roliga lekar, snapsvisor, god dricka och härligt sällskap.








Viktlek
En rolig lek som ett par hade med var att de dela upp oss i tre lag. Vi skulle först hämta något som vägde 5 kg, vi hade två minuter på oss och det laget som kom närmst vann. Sen hade vi 15kg och sist 25kg. De hade med en vanlig våg som vi vägde in det vi hittade för att utse vinnarna.

Prinskorvsleken
En annan lek var att du band ett snöre runt midjan och knöt fast en prinskorv som hängde ner. På start skulle du passera två konor som en åtta med ögonbindel och vägbeskrivning från en lagkamrat. När du kom tillbaka skulle du gunga upp prinskorven med hjälp av höften och ta en tugga av den, då var det nästas tur. De laget som gör det snabbast vinner.

Kortmemory
En enkel men rolig lek som ett par hade med var två likadana kortlekar. Ena kortleken lades ut i gräset upp och ner som en stor stor åtta, ett och ett. Vi var tre lag. Den andra kortleken låg i en hög upp och ner vid start. En i varje lag fick vars ett kort, och skulle springa och leta upp en likadan, som memory. Man vände på korten i gräset ett och ett och vände tillbaka det om det var fel. Var det rätt tog man kortet, sprang tillbaka till start och nästa tog ett kort och sprang iväg.. så gjorde man tills alla korten var slut och de laget som fick flest memorypar vann!

På lördagen hade vi ordnat fångarna på Hovalida. I två lag gjorde de olika utmaningar, sprang upp till frågetornet som var på loftet i en gammal lada mm. En rolig eftermiddag som sen avslutades med att vi alla heja och kolla på Sverigematchen tillsammans.

Hoppas ni alla hade en härlig & underbar midsommar!

Kommentarer

Populära inlägg