Vegetarisk lasagne



Sugen på att testa en god vegetarisk lasagne?




4 portioner

Ingredienser:
1 zuchini
ca 400g svamp
3 st schalottenlökar
200 g philadelphia (smaksatt om man vill, ex. örter)
3 dl creme fraiche (smaksatt om man vill, ex. svamp)
salt
peppar
färska lasagneplattor
riven ost till graneringen

Antingen kör man på smaksatt philadelphia eller creme fraiche eller får man kanske krydda upp den lite mer med öreter om man väljer att köra original. 



Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader.
Börja med att skiva zuchinin i tunna skivor, hacka löken och dela svampen, stek sedan i en stekpanna i lite smör. Lättast att stecka zuchinin för sig och sedan svampen och löken ihop.
Häll i de resterande ingredienserna philadeliphia, creme fraiche, salt, peppar och eventuellt lite mer örter i en bunke och blanda.   
Varva lasagneplattorna med zuchini, svamp och lökblandningen och vätskan från bunken. 
Häll på riven ost och ställ in den i ugnen efter lasagneplattornas anvisning. Ca 20 minuter på 225 grader. 

Smaklig måltid!

Kommentarer

Populära inlägg