Tacopaj
Tacopaj med crème fraich och philadelphia!
Deg:
150 g smör
3 dl vetemjöl
1 tsk paprikapulver
2 msk vatten
Fyllning:
100 g Philadelphia med smak: grillad paprika
2 dl crème fraich med smak: paprika & chili
500 g nötfärs
1 påse santa maria tacokrydda
1 dl vatten
2,5 dl riven ost
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda ihop smör, mjöl och paprikapulver med händerna och häll sedan i vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform som är ca 30 cm i diameter och nagga degen med en gaffel.
Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
Stek nötfärsen i lite smör och tillsätt tacokryddan och vattnet. Låt koka i ca 5 minuter.
Blanda cream frechen med philadelphian i en skål.
Fyll pajskalet med tacofärsen och bred sedan på crème fraich och philadelphia blandningen. Strö över den rivna osten.
Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 25 minuter tills osten fått en fin färg. Servera med en god sallad!
Kommentarer
Skicka en kommentar