Tacopaj




 Tacopaj med crème fraich och philadelphia!




Deg:
150 g smör
3 dl vetemjöl
1 tsk paprikapulver
2 msk vatten


Fyllning:
100 g Philadelphia med smak: grillad paprika
2 dl crème fraich med smak: paprika & chili
500 g nötfärs
1 påse santa maria tacokrydda
1 dl vatten
2,5 dl riven ost


Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader.

Blanda ihop smör, mjöl och paprikapulver med händerna och häll sedan i vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform som är ca 30 cm i diameter och nagga degen med en gaffel.

Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 12 minuter.

Stek nötfärsen i lite smör och tillsätt tacokryddan och vattnet. Låt koka i ca 5 minuter.

Blanda cream frechen med philadelphian i en skål.

Fyll pajskalet med tacofärsen och bred sedan på crème fraich och philadelphia blandningen. Strö över den rivna osten.

Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 25 minuter tills osten fått en fin färg. Servera med en god sallad!

Kommentarer

Populära inlägg