Barcelona

En långweekend i Barcelona!

I fredags bar det av till Barcelona för att fira min sambos pappa som fyller 60 år i år.
Han älskar formel 1 så därför åkte vi just denna helgen eftersom den hölls precis utanför Barcelona detta datum.





Barcelona är en fin och härlig stad med många vackra byggnader, mysiga gränder och torg. En stor strand med en lång strandpromenad med en hel del försäljare hittar man med här. Märkligt att nästan alla försäljare längs stranden och hamnen säljer i princip samma saker som är solglasögon, gympaskor och stora sjalar. 


'



Det blir många vätskepauser när man promenerar runt i staden och ett måste är ju att dricka sangria! Ett mycket gott tilltugg är pimientos de padrones!

Både tappas och pinchos restauranger är vanliga och mycket gott! Älskar att beställa in massa olika små rätter och smaka av varandra!



























På la Rambla som är huvudgågatan i Barcelona ligger den stora saluhall Mercat de Sant Joseph, värt ett besök!










Längs La Rambla hittar du även shopping med allt från ZARA butiker och mangobutiker till dyra märkesbutiker. På La Rambla står de även med butiksstånd liknande en festival, där köpte jag pimientos de padrones frö och frö till att odla egna palmer som jag har letat efter länge! Ska bli spännande att odla, hoppas jag lyckas med palmerna. 

Sagrada de familia är en annan servärdhet man inte vill missa! Bygget startade för över 90 år sedan och den är fortfarande långt ifrån klar! En mäktig och annorlunda kyrka! Tänk på att köpa biljetter i god tid om ni vill gå in i kyrkan, minst två dagar innan om ni vill ha en chans att välja vilken tid ni får gå in.



Park Güell är en mysig park. Vi hade dock lite otur med vädret när vi var där, gör sig nog ännu finare i solsken.  Likadant här, tänk på att köpa biljetter i god tid, för det är en mycket populär sevärdhet. Delar av parken är gratis att promenera runt i men vill man se delarna av parken med mosaik gjorda i bland annat trappor och bänkar ritade och konstruerade av Antoni Gaudi så kostar det tyvärr. 







En och annan mojito blev det också, fanns i mängder av olika smaker. På bilden är det passionsfrukt, kiwi, ananas- och ingefära och den fjärde jordgubb. Jordgubbsmojiton var godast tyckte jag!










Det blev en heldag på formel 1 banan då tyvärr inte rätt vann enligt min sambos pappa. Jag är varken insatt eller intresserad av formel 1 egentligen men det var häftigt att se. Det var 92 tusen människor som var och tittade, galet mycket folk. Ett tips är att ta med öronproppar, det var väldigt skönt.





















Hopp on hopp off 
bussar är väldigt vanligt i Barcelona och vi åkte det en eftermiddag. 
Man får se mycket och det är härligt att sitta på taket i solen medan man förflyttar sig mellan sevärdheterna. Det är smidigt och bussarna kommer med ca 10 minuters mellanrum.


När vi strosa runt bland gränderna och torgen så kom vi fram till en mysig matmarknad med mat från massa olika länder. 



Härligt med Barcelona är att du har storstaden och stranden vid havet med gångavstånd. En stor hamn med många lyxiga båtar och en härlig atmosfär! Har du inte varit i Barcelona så rekommenderar jag det verkligen!!


En tråkig sak är att staden är känd för ficktjuvar och väskryckning. Så håll koll på dina värdesaker! De rekommenderar att ha så lite värdesaker som möjligt med ut på promenaderna och lämna värdesakerna på hotellet.

Idag på tisdag bär det tyvärr hemåt till Sverige igen, men det känns lite lättare när väderprognosen visar fint väder i några dagar framåt! 

Kommentarer

Populära inlägg