Roligt Sällskapsspel



Gillar ni också att spela sällskapsspel? Vi spelar mycket spel med våra vänner och familjer, leder ofta till många skratt. Ett nytt spel vi har inhandlat är: När då då?


Vi valde att köpa familjevarianten för vi tycker att vi kan relatera mer till frågorna och de är roligare. Våra vänner har originalspelet men det innehåller mer frågor från förr i tiden. 


Spelet går ut på att man ska klara göra en tidslinje med kort i rätt tidsföljd, genom att få olika frågor från olika kategorier; 
-Sport, fritid och blandat
-Kända personer och händelser
-Prylar, nyheter och uppfinningar
-Underhållning

Spelet kan spelas en och en eller i lag, vi brukar spela i lag för det leder till roligare diskussioner. Alla lag får vars ett kort från samma hög där det står ett årtal som man utgår ifrån. Ett lag börjar att slå tärningen, den färgen laget får, det kortet läses upp av ett motstående lag. Laget ska då gissa om året frågan handlar om är förre eller efter det liggande kortet laget har framför sig. Klarar laget frågan får laget fortsätta om de vill eller så låser man ner kortet på sin tidslinje och det är nästa lags tur. Väljer laget att få en fråga till låser man inte ner kortet och det gäller att klara nästa fråga annars förlorar laget båda korten, laget får ta så många frågor i sträck som man vill så länge svaren är rätt. Klarar laget inte frågan slängs kortet/korten från den omgången och turen går över. Några exempel på frågor är; När starta Facebook? När lanserades GB glassen? Vilket år visades Sveriges första julkalender?
Laget som först når tio kort på sin tidslinje i följd vinner!




Kommentarer

Populära inlägg