Kalljästa grova frallor


Perfekta frallorna att göra inför helgen! 




Gör degen dagen innan och låt dem jäsa i kylen under natten och sätt in dem i ugnen morgonen därpå och ät varma frallor till frukost.


8 stycken frallor
25g jäst
2 1/2 dl kallt vatten
1 msk olivolja
1 msk  flytande honung
1 dl fiberhavregryn
1 dl vetekli
5 dl manitoba cream
1 tsk salt
kärnor, fröer eller gryn till topping

Gör såhär:
Rör ut jästen i vattnet i en bunke. Rör ner övriga ingredienser och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Dela degen i 8 bitar. Forma bitarna till frallor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. pensla frallorna med lite vatten och toppa med till exempel solroskärnor, sesamfrön, havregryn eller vad du känner för. Täck med plastfolie och bakhandduk och låt plåten stå i kylskåpet över natten.



 Dag 2: Sätt ugnen på 250 grader och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna på galler.


Nybakta varma frallor till frukost!                  Recept från tidningen Hus&Hem

Kommentarer

Populära inlägg